Vahvuuksiimme kuuluu rikosoikeudellinen osaaminen, myös lähestymiskieltoasiat. Toimimme tarpeen mukaan niin uhrien kuin epäiltyjenkin avustajina.
Tehtävämme on huolehtia sinun edustasi kaikissa tilanteissa.

Uhrina rikosasiassa

Tiedämme, että rikoksen uhri eli asianomistaja kokee usein voimakasta ahdistusta ja jopa syyllistää itsensä tapahtuneesta. Pelko saattaa lamauttaa niin, että ei jaksa tai halua pitää huolta oikeuksistaan rikosprosessissa. Siksi uhri tarvitsee rinnalleen hienotunteisen ja osaavan avustajan valvomaan etuaan. Joissakin tilanteissa lapselle täytyy määrätä edunvalvoja huoltajan sijaiseksi.

Rikoksesta ehtii monesti kulua pitkä aika ennen kuin päästään oikeudenkäyntiin. Tavallisesti asianomistajaa pyydetään lähettämään vaatimuksensa etukäteen oikeudelle. Viimeistään pyynnön saavuttua kannattaa ottaa yhteyttä avustajaan, sillä usein asianomistajalla itsellään ei ole oikeanlaista käsitystä korvauksista, joita rikoksentekijältä voidaan vaatia.

Epäiltynä rikosasiassa

Virhearvioita ja erehdyksiä sattuu jokaiselle. Oikein huonolla tuurilla voi joutua ikävyyksiin ja rikoksesta epäillyksi, vaikka toimisi kuinka oikein. Tilanteet saattavat kärjistyä ja riistäytyä käsistä, ja joskus voi tulla mokatuksi pahemman kerran.

Olipa rikosepäily aiheellinen tai aiheeton, avustajaan kannattaa ottaa yhteyttä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, mieluiten jo esitutkinnan käynnistyessä. Avustajan läsnäolo kuulusteluissa saattaa toisinaan olla tarpeen, ja monesti mahdollisuutta antaa oma loppulausunto esitutkintaan on järkevää käyttää. Tartu luuriin viimeistään silloin, kun olet saanut haasteen, jotta avustaja voi arvioida, tarvitaanko puolustautumiseen aikaa vaativia toimia kuten esimerkiksi lisätutkintaa. Hoidamme kaikkia rikosasioita.